Siirry sisältöön

Hauki – kalamurekepihviksi

Kalamiehen pyydykseen oli Pyhäjärvellä tarttunut lähes kymmenkiloinen hauki tammikuisilla keleillä. Liian iso, tuumasi saalistaja ja jätti kalan jäälle.

Hauki - selkäranka jäällä

 

Suojakelisen viikon jälkeen hän palasi paikalle.

Vain loppuunkaluttu selkäranka oli jäljellä, kalloa myöten kaikki oli lähtenyt luonnon kiertokulkuun.

 

Siis mihin tarkoitukseen liian iso? 

Vaikkapa oheisen ohjeen mukaan valmistettaviin kalamurekepihveihin. 

Haukipihvi-resepti (pdf)

 

Haukipihvit -resepti Hauki -lihamurekepihvit

  • jauhettua haukimassaa 800mg
  • korppujauhoja 200-300g
  • 3 kananmunaa
  • smetana (2) – 4 dl
  • kuivattua tilliä 1-2 rkl
    sitruunapippuria
  • suolaa 2- 4 tl
  • juoksevaa hunajaa 0.5 – 1 dl
  • kasviöljyä noin 1 dl
  • vettä
  • sitruunamehua

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tee veden avulla taikinasta erittäin notkea ja anna imeytyä 15 – 30 min jääkaapissa.
Paista miedolla lämmöllä paistinpannulla kypsäksi tai jatka kypsytystä uunissa. Uuni 175 asteeseen / 20 – 30 min, lorauta vuokaan vähän vettä.
Sitruunapippuria oman maun mukaan.
Sitruunamehun voi lisätä taikinaan tai käyttää sitä vasta syödessä. Pihveille voi tehdä myös sitruunakastikkeen.

Voit myös levittää taikinan uunipellille ohueksi levyksi voi-/ leivinpaperin päälle ja kypsentää 175 asteessa / 30 min.

Sovella tästä ja käytä mielikuvitusta!

 

 

 

 

Vieritä ylös