Siirry sisältöön

Pyhäjärven mittauslautta

Pyhäjärven mittauslautta on nykyään poiju, lautan upottua myrskyssä parisen vuotta sitten. Pyhäjärven järvipelastajien pj Kimmo Koivisto esittelee nykyistä mittausasemapoijua hallituksen jäsenille, vasemmalla Matti Mäki-Laurila ja takana suojeluyhdistyksen pj Tapio Haavisto.

Lue lisää

Jäiden lähtöä 2024

Jäiden lähtö on aina yhtä vaikuttavaa.

Lue lisää

Vuosikokous torstaina 16.5.2024

Pyhäjärven
Suojeluyhdistys r.y.
VUOSIKOKOUS
to 16.5.2024 klo 19.00
Järvipelastusasemalla,

Rantatie 238, Säkylä.
Esillä sääntömääräiset
asiat.

Hallitus

Lue lisää

Jäät lähtevät

Järvenselkä vapautui pääsiäisen pyhinä 2021. Vapautui minne? No länsituulen voimalla tietenkin itärannikolle. Pienempää ja suurempaa voimanäyttöä rannalla hytiseville kavereilleen ja kavereiden paattikopeille.

Lue lisää

Verkot vesillä

Vielä oli verkot kalamiehellä järvessä ja rekipelit valmiina , kun ensimmäisiä harjoituksia jään nostatuksesta järviluonto kokeili.

Lue lisää

Pyhäjärven suojeluohjelman viides kausi 2021-2027

Suojeluohjelman päätavoite kuluvalla kaudella on turvata Pyhäjärven monipuolinen käyttö varautumalla ilmastonmuutoksen haasteisiin.

Lue lisää
pyhajarvikortit-4-kuvaa

Pyhäjärven suojelurahasto

Olemme yhdistyksenä aika pieni (1,3%) osa tuosta 154 000 euron vuosittaisesta kokonaisbudjetista, mutta tärkeä kanava sille, että yksityisten ihmisten tuki voi myös tavoittaa instituutin tutkijat. Eli kyllä suurin tehtävämme on yhteistyöhengen luomisessa kaikkien Pyhäjärven ystävien kesken.

Lue lisää
Siikakivi

Siikakivi

Siikakivi sijaitsee Pyhäjärven pohjoispäässä Harolanlahden suulla Kauttuan edustalla. Suureen punagraniittiseen kiveen on kiinnitetty metallilaatta, jossa teksti: ” Siiat istutti Pyhäjärveen metsäherra Harald Borg vuosina 1908-1912″.

Lue lisää

Pyhäjärven suojeluyhdistyksestä

Suojeluyhdistys on pieni toimija suojeluohjelman vuosittaisessa budjetissa noin 1,3% osuudella kokonaisuudesta. Pieni, mutta tärkeä omalla paikallaan. Yhdistyksen tuloista henkilöjäsenten jäsenmaksut muodostavat nipin napin yli puolet. Yritykset, pankit, kaupungit ja kunnat, seurakunnat ja yhdistykset eli suojeluyhdistyksen yhteisöjäsenet maksavat noin 42% jäsenmaksutuloistamme.

Lue lisää
Säkylän Pyhäjärvi-postikortit

Pyhäjärven suojelua

Satakunnan ja Varsinais-Suomen yhteisen maakuntajärven Pyhäjärven suojelutyö syntyi vuonna 1995 alueen asukkaiden yhteisestä huolesta kotijärven tilan suhteen.

Lue lisää
Vieritä ylös