Siirry sisältöön

Pyhäjärven suojeluyhdistyksestä

Suojeluyhdistys on pieni toimija suojeluohjelman vuosittaisessa budjetissa noin 1,3% osuudella kokonaisuudesta. Pieni, mutta tärkeä omalla paikallaan. Yhdistyksen tuloista henkilöjäsenten jäsenmaksut muodostavat nipin napin yli puolet. Yritykset, pankit, kaupungit ja kunnat, seurakunnat ja yhdistykset eli suojeluyhdistyksen yhteisöjäsenet maksavat noin 42% jäsenmaksutuloistamme.

Kuntien ja yritysten vankka osuus suojeluyhdistyksen rahoituksessa perustuu aikaan, jolloin Turku suunnitteli käyttövetensä ottoa Pyhäjärvestä. Sehän on alkuperäinen syy Pyhäjärven suojeluyhdistyksen perustamiselle vuonna 1974.

Entä se pieni ja tärkeä? Lähes kokonaan suojeluyhdistyksen henkilöjäsenten maksuosuus siirretään Pyhäjärven suojelurahastolle – laskennallisesti. Yksittäisten ihmisten tuki tavoittaa näin Pyhäjärvi-insituutissa tehtävän tutkimustyön. Yhteisöjäsenten maksuilla toteutamme kaiken muun yhdistyksemme toiminnan, luomme yhteishenkeä Pyhäjärven ystävien kesken ja kanavoimme osaltamme kansalaisten mahdollisuuden osallistua Pyhäjärven suojelutyön rahoittamiseen.

Oheinen kuvio selventää Pyhäjärven suojeluyhdistyksen, Pyhäjärven suojelurahaston ja Pyhäjärven suojeluohjelman keskinäisiä suhteita. Kuvi0: Anne-Mari Ventelä.

Pyhäjärven suojelurahasto

Vieritä ylös